Ispravno korištenje vrećica za usisavač

Ovim putem bi Vam htjeli skrenuti pažnju na ispravno korištenje vrećica za usisavač i produljenje rada Vašeg usisavača. Svaka vrećica ima svoji vijek trajanja. Kako bi Vas usisavač uvijek radio optimalnom snagom potrebno je često mijenjati vrećice za usisavač. Najbolje je mijenjati vrećicu za usisavač svaka dva do tri tjedna ako se usisavač koristi često. Svaka vrećica za usisavač je napravljena od kvalitetnoga filter papira koji posjeduje ISO 9001 certifikat.

Za ispravan rad usisavača ključno je da se vrećica stavi na ispravan način. Usisavača je poželjno čuvati na suhom mjestu kako ne bi došlo do nakupljanja vlage u samoj vrećici. Usisavanje vodenih površina je jako preporučeno izbjegavati radi nakupljanja vlage, a ukoliko dođe do nakupljanja vlage potrebno ju je odmah zamijeniti ispravnom. Vlažna vrećica može biti rasplodno stanište za mnogo kakve alergene, bakterije i virise koji se mogu raspršiti po Vašem domu svakim sljedećim usisavanjem.

http://www.vinter-promet.hr\novosti\ispravno-koristenje-vrecica-za-usisavac

POVIJEST USISAVAČA

Usisavači su kućanski aparati koje ponekada uzimamo zdravo za gotovo. Još na početku 19. stoljeća kada je počela industrijska revolucija, britanac Herbert Cecil Booth je uvidio mogućnost okretanja funkcije ventilatora koji puše zrak na jednu stranu a uvlaći zrak na drugu stranu.

Nazvao ga je električni pometač podova i stvorio je pravu malu revoluciju u olakšavanju čišćenja kućanstava. U ovih 100+ godina proizvelo se mnogo različitih usisavača s raznom primjenom kako u kućanstvima, tako i u industriji. Industrijski usisavači su se razvijali u veličinu i snagu, dok su se usisavači za kućanstva razvijalu u suprotnome smjeru, bili su sve manji i tiši.

Među kućanske usisavače možemo izdvojiti one na vodeno usisavanje i suho usisavanje. Svaki od tih usisavača ima svoje prednosi i mane a dominaciju na trzistu kao i u kućanstvima imaju oni na naćin suhog usisavanja. Nadam se da ste kroz ovaj mali pogled u proslost shvatili koliko ulogu ima Vas usisavac te da cete ga od sada gledati drugim očima.